Wij zijn Rentex

Wij zijn een gezellig familiebedrijf en gespecialiseerd in het verwerken van textiel voor de gezondheidszorg. Samen met 450 collega’s hanteren wij het motto “Taking Care Together”, het is niet gek dat onze directie zelf op een vrachtwagen rijdt, of meewerkt in onze productie. Ons doel is samen te werken om alles slimmer, sneller en beter te doen. Dit maakt onze wasserij een ontzettend leuk en uitdagend bedrijf om voor te werken.

Taking Care Together

Rentex staat voor duurzaamheid, innovatie en efficiency. Onze industriële wasserij is een soepele logistieke machine, die continu duurzamer en circulair wordt. Moderne waslogistiek heeft innovatieve technologie als steeds schonere motor. Rentex voegt daar de kracht van oprecht geïnteresseerde samenwerking met mensen aan toe. Want uiteindelijk gaat het om aandacht voor de mensen in de zorg. Om medewerkers, patiënten, bewoners en cliënten. We weten achter wie we staan en daar krijgen we energie van.
Taking care together!

Rentex robot

Op naar morgen

Bij Rentex verwerken we zo’n 450.000 kilo wasgoed per week. Dat doen we zo duurzaam, circulair en maatschappelijk betrokken mogelijk. Daarom werken we constant vol energie aan concrete innovaties die ons daarbij helpen. Hoe geavanceerd de technologie ook is, waslogistiek is en blijft mensenwerk. Daarom is innoveren bij ons geen doel op zich, maar een manier om onze mensen, klanten en de wereld om ons heen blij te maken.

Bij Rentex begonnen we al een tijdje geleden als eerste wasserij voor de zorg met hét innovatieve wasproces: EPIC. Door de uitgekiende enzymtechnologie hebben we 40% tot 50% minder wasmiddel nodig en besparen we 1 tot 1,5 L vers water op iedere kilo wasgoed. Zelfs het meest vuile wasgoed wordt schoon, weggooien hoeft niet meer.

In onze wasserij rijden mobiele elektrovoertuigen (AGV) af en aan om wasgoed te helpen vervoeren. En een geavanceerde robot hangt elke week 250.000 stuks gewassen dienstkleding volautomatisch in  containers voor vervoer naar de klant. Met als resultaat minder fysieke belasting en betere ergonomie. Ook werken we met een aantal partners aan groene waterstof als vervanger van aardgas. Met deze en andere ontwikkelingen investeren we continu in een duurzame en circulaire aanpak die  steeds lagere energiekosten en steeds meer besparing van water- en grondstoffen oplevert.